onsdag 22 januari 2014

Förberedelser

Inköp

Tillsammans har vi gjort en lista med saker vi behöver köpa tills katterna kommer.
  1. Kattlåda
  2. Kattsand
  3. Kattspade
  4. Kattborste, -kam
  5. Kattschampo
  6. Kattmat
  7. Kattskål
  8. Kattsele
  9. Kattleksaker
  10. Klätterställning
Naturligtvis har vi gjort våra beställningar via Internet. Vi hittade två bra hemsidor på Zooplus & Zoo med hyggliga priser. Vi sparade schampot och selen till lite senare.
Nu sitter vi bara och väntar på leveranserna!

Klätterställning

Det mest spännande ska nog bli klätterställningen till våra nya familjemedlemmar. Den är rätt hög, 182 cm, och blir en bra utsiktsplats samtidigt som den har klös-, lek- & sovmöjligheter.

Rapunzel klösträd


Gångvägar

Dessa katter kommer att vara innekatter och rasen är aktiv, älskar att leka och klättra så vi ska göra en kul anpassning av vårt vardagsrum.
I klädkammaren har vi hyllor som står oanvända och dessa kommer vi att sätt upp på väggarna så att det blir en gångväg runt i rummet för kissemissarna. På bilden ser ni ett liknande rum.


Exempel: gångväg för katter på vägg

Kattsäkert

Som de flesta vet så håller sig ju inte katter snällt på golvet utan de undersöker varje yta de kommer åt och kan på sin väg råka putta ner saker. De är ju också förtjusta i att smaka på det mesta, samt leka med allt möjligt. Därför har nu alla prydnadsföremål vi är rädda om (de få vi nu har) flyttats in bakom böckerna i bokhyllan och in i glasskåp. De få blommor vi har kommer att placeras i andra säkra rum. Farliga saker som diskmedel och rengöringsmedel har flyttats in i skåp. Lika bra att börja innan de kommer så att man hinner vänja sig lite!
När vi var och träffade uppfödaren fick vi veta att katterna också är mycket förtjusta i att tugga på elkablar. Därför har vi nu kämpat med att gömma våra kablar till datorerna i hårda slangar. Som ni säkert vet så är det en hel del kablar... Kabeln till TV:n kommer att tejpas in och vi hoppas att det ska räcka. Alla lösa kablar till mobiler, kameror o.s.v. får läggas undan för att tas fram vid behov!
Vad gör man inte för att för små gulliga kattbebisar. I hemlighet måste jag säga att jag blir riktigt nöjd, för ni ska se vilken ordning det blir överallt!
/Helene

Inga kommentarer: