söndag 12 januari 2014

Sökning efter katt!

Google
Vi har bestämt oss för att skaffa katt!
Eftersom vi har pälsdjursallergiker inom familjen så har vi aldrig skaffat något sällskapsdjur. Nu har sonen flyttat till en egen lägenhet sedan en lång tid och jag gjorde häromdagen en chansning på att söka på Google, med just orden: "katt allergivänlig".
Första sökningen som kom upp var just sibirisk katt! Jag trodde först inte att det var sant ....

Sibirisk katt
Hela familjen satt vi snart och tittade på datorn på detta fantastiska kattdjur. Vi sökte både fakta, ursprung och skötsel utav dessa magnifika katter. Vi fastnade snart också för alla gulliga bilder och videos som vi hittade.
Naturligtvis häpnade vi när vi fick veta hur stora dessa katter kan bli, men det stoppade oss inte, utan ökade snarare vårt intresse.

Kontakt
Vi hittade en uppfödare som ligger ganska nära där vi bor http://www.solbergazafir.se/ och hon har två kattungar som nyligen fötts. Eftersom vi nyligen bestämt oss så funderade vi dag och natt för om vi skulle ta kontakt. Slutligen skickade jag en e-post för att visa vårt intresse, men efter ett par dagar blev vi lite besvikna då vi fick reda på att de redan var tingade.

Nya tag
Ingen mening att gråta över spilld mjölk utan det är bara att ta nya tag. Nu har vi vidgat området lite och har skickat ut nya förfrågningar via e-post till andra uppfödare. Hoppas att det kommer svar snart och att de har goda nyheter.


/Helene