måndag 19 maj 2014

Våren är tillbaka

Vattenlek

En rutin vi har varje gång vi går in i badrummet är att sätta på vattnet i bidén. Dubblo tycker det är mycket roligt/gott att få färskt kallt rinnande vatten. Han är smart och lägger huvudet på sned och lapar i sig direkt från strålen. När Radagast hoppar upp och vill smaka tar han det enkla sättet. Han slickar vattnet från botten av bidén trots att han samtidigt får hela strålen på huvudet!



Utforska

Dubblo är väldigt glad i att undersöka allt vad som finns i lådor, väskor och under t.ex. mattor och täcken/filtar. Det kan hålla honom sysselsatt ett bra tag. Det är också kul att hoppa på någon som har krupit under mattan eller täcket när det rör sig, det blir till en rolig lek.







Snarkningar

Vi har nu fått lära oss att det inte bara är människor som snarkar. En eftermiddag när vi alla satt vid datorerna hörde vi svaga snarkljud! Genast såg vi på varandra för att se vem som somnat ...
Alla tittade tillbaka så blickarna for runt i rummet och fastnade på Radagast som låg och vilade på en hylla så skönt. Ljudet kom från honom. Lustigt!

Rada sover

Värme

Nu till helgen blev det äntligen varmt igen. Vi tog med oss kissarna ut på fram- och baksidan så att även de skulle få njuta av friska luften.
Det tog lite tid att få på selarna eftersom det var ungefär tre veckor sedan de haft dem på sig. Men med lite envishet, lockande och tillslut lite bestämdhet så var båda katterna redo att gå ut.
De brukar ofta stå vid ytter- och balkongdörren och försöka komma ut i vanliga fall så fort vi är på väg att öppna.

Rada håller vakt

Rada cirkulerar

Dubblo tar det lugnt

Dubblo



Myror i nosen

Kissarna gick runt och spanade på altanen men gick snart ned på plattorna för att se utanför vår tomt och kanske känna marken på riktigt. Dubblo lade sig mitt i ett myrstråk och tittade på annat och märkte inte att ett av de små krypen tog sig upp i hans päls till ansiktet och in i nosen. När den irriterade honom i den känsliga nosen spottade och fräste han och gned med framtassen för att försöka få bort odjuret. Han rusade in och fortsatte sin dans tills han blev av med den. Efter det dröjde det en stund innan han ville gå ut igen.

Jägaren

På baksidan upptäckte Radagast spännande djur i häcken. Jag tror att det är bin. Han jagade efter dem, och fångade dem mellan tassarna. När han lyckades undrade han dock vad han skulle göra med sitt byte. Han lyfte den ena tassen för att titta och då flög den vingligt en bit men Radagast fångade biet snart igen. Tillslut lyckades den i alla fall att fly och Radagast letade upp en ny!

Gräsätaren

Dubblo gick mest med näsan i marken och letade upp saftigt gräs att tugga på. Vi försökte locka honom att 
utforska mer, men han återvände hela tiden till gräset. Antingen smakade det väldigt gott eller så var det ett tecken på nervositet kanske. Vi får se ju mer vi är ute med kissarna. Inomhus har vi nu flera krukor som vi har odlat kattgräs i och detta tuggar han ofta på.

Läskiga ljud

Kissarna blir fortfarande lite oroliga när de är ute och hör höga ljud, som barn som leker, bollar som studsar på nära håll och starka mansröster. Alla plötsliga ljud får dem att vilja springa in.
De har börjat vänja sig vid trafiken som hörs endel från gatan. Det går bättre om man pratar med dem samtidigt som det kommer ett fordon som låter högre.

Panik

Vid ett tillfälle när Radagast och jag var ute en bit på gräset på baksidan kom det plötsligt en motorcykel vrålandes förbi med hög fart och det blev för mycket. Radagast ville fly till tryggheten så fort det bara var möjligt. Närmast fanns grannens häck och den försökte han fly genom men den var för tät så det tog tvärstopp. Jag höll fortfarande i kopplet fast allt hände så fort och det hindrade honom att göra ett nytt försök att ta sig över häcken.
Jag fick tag på honom och kunde bära hem honom till tryggheten. Stackars kisse! Jag var orolig att han hade skadat sig på grenarna, men pälsen verkar vara tillräcklig tjock så att inte lite grenar kommer åt honom.
Det tog inte så lång stund förrän han var ute på gräset igen. Han är en modig kisse trots allt!

/Helene

Inga kommentarer: