torsdag 29 maj 2014

Nätad balkong

Djurbesök

Idag kom barnens farmor och farfar när vi var ute på altanen på framsidan med kissarna. Det skulle komma på en fika eftersom det var länge sedan och maken har dessutom fyllt år.
Med sig hade de sin hund Snobben, i koppel. Han är en Border Collie.
Vi var inte beredda på att Snobben skulle komma så det första mötet mellan katt och hund blev inte det bästa. När de kom in på vår framsida for Dubblo i väg in i huset som ett streck och Radagast som kände sig lite trängd i ett hörn reste ragg, dvs blåste upp sig till dubbel storlek och fräste fast utan ljud .... Jag stod tillsammans med honom och pratade lugnt. Eftersom de båda var kopplade så var det aldrig någon fara. Snobben verkade mest glad att se oss. Efter en stund lade sig Radagast ned och lugnade sig.
Jag tror att det var överraskningen som fick dem att reagera så starkt.

Djur i bur

Nu har vi äntligen fått upp nätet på balkongen. Vi får luft i värmen och kissarna kan få vara ute utan sele. Det var inte så svårt och blev stabilare än vi trodde. Först hade vi planerat att ha en regel på mitten också, men om killarna inte klättrar i nätet så ska det nog inte behövas.
Vi kommer att besiktiga nätet en gång i veckan till en början så vi ser att det håller.
Jag dammade raskt av ett par gamla utemöbler och kånkade upp dem tillsammans med sonen så vi kan sitta där och njuta med kissarna, om de nu inte tar platsen först.

Balkong med nät



/Helene

Inga kommentarer: