måndag 21 april 2014

Utevistelse

Besök på altanen

Nu under påskdagen och annandag påsk har vi haft mycket fint väder och då passade vi på att ta med våra kissar ut på altanen på framsidan för nya erfarenheter.
Det går lättare nu att ta på selarna även om killarna inte är helt medgörliga. Vi tog med några välkända saker så att de skulle känna en viss trygghet med dessa föremål. T.ex en tvättunna som blir en bra gömma och några leksaker.
Vi öppnade ytterdörren och killarna var mycket nyfikna men också försiktiga. De nosade runt på hela altanen även om där inte finns så mycket. En dvärggran och en buske som vi aldrig får att blomma ...
Däremot så brukar grannkatten som är en hane och nyligen blivit utekatt vandrat förbi några gånger och säkerligen lämnat sin lukt. Vi har sett honom på nära håll och vid två tillfällen har vi kastat en kanna vatten på/efter honom när han kommit in på vår tomt. Vi vill inte att han ska vara här eftersom det kan få våra katter att markera revir och kissa ute och inne. (läs här under rubriken "kissar på fel ställen")




Läskiga ljud

Höga, hastiga eller långvariga ljud är skrämmande för katterna. Det märkte vi även när vi var på balkongen. Då är det skönt att kunna springa in i tryggheten inomhus!
Under påsken var ljuden från bilarna, som inte syns från vårt hus, och ljuden från högljudda barn som dessutom lekte med skramlande saker inte alls trevliga. Grannen som kom med släpande skor för att slänga sina sopor ute vid gatan, var mycket läskig. Varje gång dessa ljud kom så for katterna iväg som ett streck in i tryggheten, men de kom tillbaka då nyfikenheten tog överhanden.

Nya smaker

När vi fick transportburen fick vi även ett smakprov på ett nytt foder. Detta är mycket populärt hos kissarna.
Det heter Acana Pacifica Cat & Kitten och innehåller 65 % fisk (lax, sill & skrubbskädda).
Jag har endast gett dem det vid ett par tillfällen och det luktar starkt av fisk. Katterna kommer rusande direkt även om de ligger och sover när jag häller upp. Jag har inte hittat någon mängd man ska ge så de får endast en halv deciliter var åt gången. Då hoppar de över sitt vanliga kyckling med leverfoder.

Dumheter

Upprepade gånger har Dubblo hoppat upp på diskbänken och dessutom hoppat upp på spisen. Det känns inte alls bra så vi har funderat på att barnsäkra spisen. När vi lagar mat har vi kommit överens om att någon alltid måste finnas vid spisen och vakta så att ingen kisse hoppar upp. Detsamma gäller när vi öppnar ugnsluckan.
Det vore rent förfärligt om de skulle bränna sina små tassar.

Foto

Dubblo tittar ut

Dubblo kramar om kandelabern

Radagast vid altandörren

Radagast tar en paus

/Helene

Inga kommentarer: