tisdag 29 april 2014

Utevistelse

Baksidan

Förra veckan tog vi med oss katterna ut på vår baksida, där vi också har en altan. Radagast som är modig och trivs bättre i selen hoppade nyfiket ut för att se sig omkring. Altanen är ca 40 m2 och ganska stor och var vid det första besöket väldigt tom. Jag kan förstå att det var lite skrämmande och nytt.
Dubblo var inte så förtjust utan gick mer hopkrupen och när han hörde ett fordon från bilvägen sprang han snabbt in igen. Vi lockade ut honom så att han skulle få bekanta sig med vår tomt.

Städdag

Under söndagen hade vi städdag i vårt område och det var killarna ganska nyfikna på. Det rörde sig överallt och  människor höll på med de underligaste saker i deras tycke.
Medan jag ryckte upp ogräs som letat sig fram på fel ställen gick barnen runt med katterna i koppel.
När vi var på baksidan igen så lyfte jag upp killarna på vårt bord, som vi har byggt på en kapad trädstam efter plommonträdet, ca 1,5 m över golvet. Då blev det lite mer intressant eftersom kissarna fick en bra utkiksplats.
Kissarna provade även att gå på gräset men det var ganska läskigt, nästan som att gå i vatten.

Sovmorgon

Helgmornarna har nästan blivit olidliga eftersom katterna inte bryr sig om vilken dag det är. De tycker bara att vi har försovit oss och gör allt de kan för att få oss att kliva ur sängen. De letar sig in med tassarna under täcket och leker/river oss på bar hud. De tar med leksaker i sängen och far runt efter sitt byte. De promenerar runt ens huvud, kurrar på högsta volym, drar svansen över ansiktet och visar upp sin bakdel för en. Fungerar inte detta börjar de härja med saker som sladdar, tejp eller garderobsdörrar.
Tja, som ni hör kan det bli lite småjobbigt när man bara vill sova. Naturligtvis har jag varit uppe och fyllt på mat och bytt vatten åt dem så det är inte det som saken gäller.
Vår nya taktik på lördag- och söndagsmornar blir nu att stänga sovrumsdörren när jag just har serverat dem frukost. De sitter naturligtvis utanför och jamar och krafsar på dörren, men de slutar efter en stund.
Vad gör man inte för att få sova lite längre.

Ivriga katter

Det är förenat med en viss risk att vara snäll och ge katterna sådant som är extra gott. De känner snabbt lukten när vi har kyckling, köttfärs eller kött till middag. Även när de ska få ett annat foder som är deras storfavorit och innehåller fisk, blir det väldigt mycket intresserade. Tar man ens i påsen där kattgodiset finns kommer katterna farande som ett streck och vill genast ha det.
Det som inte alls är av godo i detta sammanhang är att de blir så ivriga att de blir nästintill hänsynslösa.
Deras ögon lyser intensivt och de sträcker sig upp mot bänken. Tar det mer än ett par sekunder kommer Dubblo farande upp och klänger sig fast i ens ben eller högre upp på kroppen. Har man då inget tjockare tyg till skydd så gör det ont, mycket ont!
Naturligtvis får han en ordentlig tillrättavisning, men jag har en känsla av att det kommer att ta tid att få honom att sluta med detta.

Tillväxt

Jag har fortfarande inget tillförlitligt sätt att väga katterna på men enligt personvågen väger de nu båda minst 4 kg. Radagast har blivit mycket bred över axlarna och killarna ser inte alls så små ut längre. De är också mycket långa.
Vi har tittat på videos som var från när vi precis fick dem, och då ser man verkligen skillnad. De har haft en otrolig tillväxtspurt på dessa 12 veckor (3 mån) vi har haft dem hos oss.
Idag är de nu 25 veckor, eller om en vecka 6 månader.

Video



Dubblo med obekväm sele.

Rastlös kisse.




Ett läskigt grapefruktskal!
/Helene

Inga kommentarer: