söndag 16 mars 2014

Egen tillverkning

Leksaker

Kattleksaker verkar vara en färskvara så i går var det dags för lite nytillverkning. Vi letade fram tygrester, nål och tråd samt prasslande papper. Eftersom ingen av oss har så hög kunnighet i sömnad, så blir skapelserna rätt roliga, och inte alls i den form som det var planerat från början. Vad gör det!
Katterna bryr sig ändå inte om i fall det ser ut som en mus eller gris, eller vad det nu egentligen skulle bli. Huvudsaken är att de låter lite, rör sig lätt och inte är alltför stora. Man får prova sig fram helt enkelt!

Fusk

Jag fuskade lite och googlade efter idéer! Jag hittade lite tips på kattleksaker på den här hemsidan t.ex.
Kartonger har vi haft länge, och de leker och gömmer sig i dem. Toarullar med kattfoder har vi provat och det funkar. Jag klippte även smalare bitar av dem så att de blev mindre.
Flytande saker i vatten brydde de sig inte nämnvärt om. Vatten är godare att dricka!
Fjädrar på snöre eller en pinne är en favorit.
Prasslande papper i strumpor och liknande ignorerar de. Jag tror att de är för stora. Våra små skapelser, ca 2x3 cm som prasslar, är roligare.

Tvättunnor

Barnens tunnor av tyg, där de samlar tvätt under veckan, är mycket uppskattade då de kommer fram under helgens klädtvätt. De är perfekta att gömma sig i, har kul snören, och rullar så lätt.

Viktuppgång

Proceduren med vägningen fortsätter som varje vecka, och fortfarande går kissarna upp ca 200 gram per vecka. Dubblo väger nu bara 25 gram från 3 kg och Radagast är uppe på 3200 gram. Se mer på de andra sidorna ...
I och med att de växer, så minskar Radagast vita haklapp, eller man kanske kan säga att mer svart hår täcker de vita stråna. Vi får se om den göms med tiden ...

Vattenlek

Varje helg är det storstädning av badrummet och det uppskattar kissarna mer och mer. De tittar fascinerat på när jag blöter ner hela golvet. Idag gick de t.o.m  in, hoppade upp på bänken som står lite längre in vid väggen och satt där för att se bättre. Tassarna blev blöta och det stänker endel på dem, men de sitter envist kvar och ska titta.
Dubblo har också hittat vägen upp på handfatet. Det var lite halt och smalt, men spännande!
Under en längre tid har de gått in i duschen för att slicka i sig av vattnet som blir kvar när man har duschat. Därför får man se till att det inte finns några schamporester på golvet!

Video






/Helene

Inga kommentarer: