söndag 30 mars 2014

Instängd

Självsäkrare

Katterna fortsätter sin stadiga kurva uppåt både i vikt och storlek. De tycks dock som om de inte äter riktigt lika mycket längre så kanske planar den ut lite snart.
Det syns även i ansiktet att de växer och de blir vackrare och finare för var dag, om den nu är möjligt!
Deras självsäkerhet märks också tydligt vad det gäller ljud och vatten. När de var yngre kunde de skrämt springa i väg när någon av oss nös eller gjorde en stor hastig rörelse.
Vissa ljud har de dock lärt känna som t.ex. när man ska hälla upp mat i deras skålar. Då kan de komma rusande från övervåningen i full fart. Detta gäller även liknande ljud, som när man häller upp frusna ärtor eller godis i en skål till oss människor.
Med vatten gör de hela tiden framsteg.

Stark röst

Kissarna har blivit mer säkra på oss och vi i vår tur har nu naturligtvis lärt känna dem, och sett vad för bus, vanor och tokigheter de hittar på. Ändå händer det ju dock saker när man minst tror det.
Det följer oss gärna tätt i hälarna vart vi än går och vissa rum som vanligtvis är stängda är ju extra intressanta. Därför har de tyvärr blivit instängda både på toaletten och i tvättstugan denna vecka. En lite tröst är ju att det inte var samma katt som blev instängd på båda ställena och heller inte så länge.
De har som tur är, en stark röst och de jamade ordentligt, för att protestera. Brodern satt på andra sidan dörren, så det var lätt att förstå vad som hänt!
En annan gång höll en av oss på att sätta sig på en av katterna, då de kvickt hoppade upp på en skrivbordsstolarna, för att ta platsen. Det hann aldrig gå illa som tur var!

Ny beställning

I veckan nu har jag äntligen hittat ett par kattselar som jag hoppas ska kunna fungera. Den här typen ska vara extra rymningssäker och kopplet ska vara något elastiskt för att minska påfrestningar för katten vid ev. ryck som de kan göra vid t.ex. hopp.
Jag har beställt två stycken naturligtvis, en röd och en blå. Så att vi kan se skillnad på dem när vi är ute. Radagast vita fläck sitter ju på bröstet och är svår att se ovanifrån.
Jag hoppas verkligen att jag fick till rätt storlek. Det var inte lätt att få ett tillförlitligt mått runt bröstkorgen.
Annars får jag väl byta hoppas jag!

Easy walk

Det skulle vara mycket skönt att kunna ha ytterdörren öppen när vi är på altanen nu under våren och sommaren. Dessutom vill man ju inte gå ut direkt, om kissarna måste vara inne, och titta på en genom fönstret. Då tycker man nog synd om dem!

Video






/Helene

Inga kommentarer: