fredag 13 juni 2014

Aktiveringsplattor

Leksaker

För lite drygt en vecka sedan köpte jag flera foder- och aktiveringsplatser åt kissarna. Med lite smaskigt foder så tyckte killarna att det var intressant. De hade en kampanj så jag köpte flera, fyra stycken faktiskt. (Hi, hi...!)
Till en början fick de prova sig fram lite innan de förstod hur det skulle gå till, men snart klarade de alla moment! Riktigt duktiga är de. Nu plockar de åt sig bitarna med en finess som är fascinerande att titta på.

Utmaning

Det svåraste ska vara de genomskinliga plastskålarna på den stora plattan. Eftersom katter inte ser rörliga saker lika bra på kort avstånd så gäller det att gå lite mer på lukt och känn! Dubblo klarar det galant medan Radagast väljer ett annat moment om det finns mat där. Han föredrar tunneln där han kan gräva fram fodret med tassarna. Det blir lite som musen-i-hålet!
Den lilla runda plattan är kul med de upp och ned vända kopparna på. Där kan extra doftande godbitar placeras. Kissarna puttar bort koppen och får sin belöning! Till en början får man visa dem hur det är tänkt att det ska fungera.

Måltid

Den stora plattan fungerar bra att hälla en måltid på så att de långsamt får i sig maten. Bäst för matsmältningen då katter bör äta lite långsammare.
Grottan är också bra. Den kan man fylla en del så får de gräva fram foderbitarna!

Överskattad

Plattan med kastarmarna är lite överskattad. Den har vi inte lekt så mycket med ännu, och den finns inte längre på zoo.se.






/Helene

Inga kommentarer: