torsdag 19 juni 2014

Trotsåldern

Rackartyg

Under veckan var vi övertygade om att katterna kommit in i trotsåldern. Jag är i dagsläget inte helt säker på vilken ålder det inträffar, men har för mig att det är under deras andra halvår!
Det verkade som det fått en ordentlig dos med rackartyg i sinnet. De var på allt. Elkablar, skor och saker av värde.

Ett vad

Vi har en väggfast hylla i köket från IKEA (se bild) som sitter någon meter ovanför golvet och där brukade jag ha deras kattleksaker som spön, kattgodis, kam, klosax samt lite annat smått som pennor och prydnadssaker.

Namn: Värde
I torsdags hade killarna ett vad, skulle man kunna tro, om vem som kunde få ned något av värde från hyllan. Tidigare har de aldrig kunnat ta sig upp eftersom hyllplanen sitter ganska tätt och precis ovanför varandra. Via en stol har de endast kunnat komma åt de nedersta planen, men där fanns endast lådor med lock så det gjorde inget. Denna eftermiddag gjorde de flera försök på olika sätt att ta sig upp, och de gav sig inte.

1, 2 & 3 försöket

Vi tog bort stolen efter det första försöket, kattleksaker och godis vid det andra då de hoppade från bordet mot hyllan (ca 1,20 m uppåt) och vid det tredje försöket tog jag bort allt utom lådorna med lock.
De hoppade högst upp på hyllan och rev ned allt där. Sakerna gick sönder och det var bara att ta fram dammsugaren och kasta glas och bitar av prydnadssakerna.
/Helene

Inga kommentarer: