onsdag 5 februari 2014

Buskatter

Bus i sängen

I går när maken och jag gjorde oss i ordning för att sova fick vi sällskap av ett par riktiga livliga kattbröder. De kastade sig över fötter, ben, armar och vad som än rörde sig. Det var säkrast för oss att hålla kroppen i skydd under täcket. De hoppade som för att fånga ett byte och kravlade sig in under kuddar och bitvis under täcket/överkastet.
De attackerar aldrig ansiktet och det känns ju tryggt eftersom man är sårbar när man ligger ned!
Det blev hursomhelst mycket bus och skratt innan lampan släcktes. Katterna fortsatte en bra stund därefter i mörkret. De for ned på golvet ut i hallen och tillbaka in. Till saken hör att vår säng är mycket hög så de tar sats och hoppar upp, men sista biten får de klättra upp.
Naturligtvis hann de med endel kiv och bråk också innan de lugnade sig.

Natten tillsammans

På morgonen när vi vaknade låg de fortfarande kvar i sängen båda två. Mysigt!
De stod ut med vårt snarkande, mig som pratar i sömnen och rör mig som en propeller i sängen om natten.
När de såg oss kvickna till liv började de spinna och ville kela. Båda två ...

Kablar & gardiner

Dessa killar har blivit mer kaxiga nu när de känner sig mer hemma. Idag har de börjat leta upp fria elkablar som de kan tugga/leka med vid våra datorer. Även gardinerna som hänger heltäckande för fönsterna över kabelstråket har plötsligt blivit roligare att klänga i.
En viss uppmärksamhet-sökande Dubblo bråkade med husse och hans dator så att det började gå för långt. Det slutade med att tejpen kom fram och vissa justeringar fick göras.
Gardinerna åkte ned men endast för att tvättas och fick sedan hängas tillbaka. Nu när kablarna är mer samlade så kanske de inte härjar lika mycket i dem!
Vi får se ...

Städning

Idag var det andra gången dammsugaren åkte fram sedan kissemissarna Dubblo och Radagast kom till oss. Det är mest sand från kattlådan som sprids runt och annat spill från oss naturligtvis.
När den nya leveransen av sanden från zoo.se kom så passade jag på att fylla på kattlådan. Eftersom vi har en så pass stor låda kräver den mycket sand, 20 liter, och är det för lite har vi upptäckt att de lätt kan lukta.

Aktivera

För att hindra busungarna från att hitta på dumheter så försöker vi stimulera dem med lek och nya påhittiga leksaker. Här finns kartonger som hus, papperskorgar som är roliga att hoppa i, filtar på golv att busa på och filtar över småbord som kojor. Nya små saker, 2x2 cm, som tygapplikationer från Panduro och smala remsor av hårdpapp som vikts som en trekant att leka med. Tja man kan hitta på lite vad som helst!
De har också upptäckt att följer de efter mig så får de upptäcka nya utrymmen i skåp, rum och lådor. De kan t.om. vara kul att bädda rent i sängar!

Kompisar

Genom uppmärksamhet, lek och umgänge har vi blivit kompisar med kissarna och vunnit deras tillgivenhet. De brukar följa mig från ovanvåning till nedervåning om jag ropar på dem och lockar dem att följa med. Kul!
Det är en viss känsla att ha en kisse som vill följa en runt i huset. Lite som en hund kanske. Obs jag har aldrig haft hund så det är bara min uppfattning.

Favoritplats

Till makens och sonens "besvär" så har herrarna Dubblo och Radagast tagit deras skrivbordsfåtöljer som favoritsovplats under dagtid. Eftersom maken och sonen tillbringar stor del när de är hemma i dessa stolar så blir de konkurrens.
Vi ska försöka lösa det med en annan plats i närheten med samma vy som ersättning åt kissarna.



Dubblo

Radagast

Dubblo i husses knä
/Helene

Inga kommentarer: