onsdag 5 februari 2014

Säkrare i ny omgivning

Rutiner

Om morgonen när någon av oss kommer upp hälsar vi på katterna och det märks hur glada de blir. De kommer raskt ned från bokhyllan eller hyllan ovanför dörren och spinner innan de hunnit fram till personen. De vill gärna kela en stund innan man får börja med sina morgonrutiner.
Det är verkligen en fantastisk känsla och gör det helt klart lättare att komma upp på morgonen ... !

Personligheter

Nu när vi har haft katterna några dagar (3,5) har killarnas karaktärer kommit fram mer.
Dubblo kommer rusande när han sovit om man ropar på honom vill mycket gärna kela med en av oss. Han gillar också helst att leka med kattspön och gå sina rundor på skrivborden och kolla läget.
Radagast tar det mer lugnt när han vaknat och ska tvätta och sträcka på sig innan han kommer för att nosa på en. Mer och mer får vi nu också klappa honom. Hans favoritleksak är snören. Det ska inte hänga något i änden och man ska dra omkring med det . Detta kan roa honom en lång tid! Naturligtvis måste man ha koll så att han inte sväljer det.

Svartsjuka

Vi har märkt att kissarna är svartsjuka på varandra, så för husfridens skull är det bäst att ägna dem båda uppmärksamhet, även om de är olika till sättet. Det är ju lättare att kela och leka med en katt som kommer fram till en, men det är lika viktigt att uppmuntra den andra. Dessutom en större utmaning kan jag tycka!
Jag har läst en del på nätet och det är fler som har katter som lek-bråkar omväxlande ligger och gosar.

Hårvård

I dag (läs tisdag) tog jag fram kammen för att prova att använda den och kamma de tufsiga krabaterna. Det gick över förväntan och pälsen blev så fin. Jag tänkte börja lite försiktigt med rygg, sidor, bröst och svans. Nästa steg är undersida och i vecken där pälsen växer åt alla håll.

Människomat

Tonfisk i olja

Till lunch idag (läs tisdag) tog husse fram en burk tonfisk och blandade med musslor som han tänkte äta. Jag har alltid kallat det "kattmat" och det fick vi se nu. När han i godan ro satt för att äta kom Dubblo raskt upp via stolen på bordet för att få smaka. Han blev naturligtvis nedlyft på golvet både en och två gånger, eftersom det inte är bra mat för deras njurar. Tredje gången var han så ivrig att han hoppade direkt från golvet och upp på bordet! Så högt har ingen av dem hoppat förut.
Husse satt tillslut och ropade på hjälp med tallriken högt i luften med en katt runt armen.
Jag fick lösa det med att plocka fram något extra gott för katter från skafferiet och husse fick lov att raskt äta upp lunchen.

Video





/Helene


Inga kommentarer: