måndag 3 februari 2014

Charmören / Sömntutan

Tillgiven som sin far

Denna dag har Dubblo verkligen visat sin tillgivna sida. Kanske har han ärvt denna tillgivenhet från sin egen far Czorro. Han har låtit sig klappas och gosas med alla i familjen, men allra helst kryper han upp i husses famn. Han spinner och somnar sött.


Större än brorsan

Radagast är lite större än sin bror. Han väger ca 100 gram mer och är 1 -2 cm större. Huvudet är också lite större (ansiktet). Vi börjar tro att det kanske beror på att han är en riktig sömntuta. (Dubblo väger 1,9 kg & Radagast 2 kg)
När han väl somnat är han svår att väcka, t.o.m. brorsan gör vad han kan. Vi har undrat över ett beteende som Dubblo har där han ställer sig på Radagast och trampar på honom växelvis med fötterna samtidigt som han biter honom i nacken.
Rätt konstigt tyckte vi men detta händer alltid när Radagast sover som djupast och längst och då brorsan ropar efter honom.
Nu anar vi att det är för att försöka väcka honom. Jag har också läst att kattungar växer mycket då de sover. Det kanske då är en anledning till att han är något större.


Se beteendet Dubblo har för att väcka Radagast sist i denna videosnutt som jag har visat tidigare i bloggen!


Nya vyer

Vi skjutsade fram en hurts till altanfönstret och öppnade upp gardinen eftersom herrarna så gärna vill titta ut i just detta fönster. Vad de tittar på? -Säg det ....!


Även en rundtur på köksbordet tilläts eftersom de så gärna ville komma fram till fönstret.


Ovälkommen gäst

I dag vandrade båda katterna fram och tillbaka på fönsterbrädan och jag undrade vad som stod på. Vid en närmare titt så satt en utekatt precis på andra sidan fönstret på våra utemöbler och stirrade in. Typiskt!
Vi har fått höra att detta kan bli ett problem, då våra katter ser utekatterna som inbrottstjuvar, och då vill markera revir genom att kissa inomhus.
Snart kom granntanten och hämtade sin katt och det var ju bra eftersom jag då kunde ta upp problemet med henne. Jag informerade henne om att katten kommer att bli duschad med vatten om han kommer tillbaka. Det ska vara det enda sättet att få den att hålla sig borta.

Lek & Bus

Dagarna fortsätter med mycket lek både med hjälp av oss och syskonen mellan. De har fått upp en riktig fart efter kattspöet Sound-Mouse och far över möbler och golv.
Denna lek leder till mycket skratt och fniss! Vi har också kul med filtar, lådor och bollar ...
/Helene

Inga kommentarer: