söndag 2 februari 2014

Vi har blivit med katt

Tidigt uppe

Redan klockan 07.30 på lördag morgon vaknade jag och kunde inte sova längre. Jag trodde att katterna redan var här eftersom jag hade en så verklig dröm. I den så sprang katterna runt och lekte på sovrumsgolvet när jag slog upp ögonen ...
Hela  förmiddagen blev en både nervös och pirrig väntan och rätt lång blev den ju också efter som jag vaknade så tidigt.

Nu är de här

Strax efter klockan 12.00 plingade det på dörren och där var de äntligen. Uppfödaren med make och dotter stod utanför dörren med en stor transportbur. Vi välkomnade dem in och dörren till buren öppnades.
Kattungarna klev gärna ur efter den långa resan från Västerås och började genast gå runt och utforska vårt hus. De uppsökte varje vrå och skrymsle och sprang också tidigt upp i trappen utan att vara rädda. De rusade med lätthet upp i kattställningen och upp på gångbrädan i taket och vidare till bokhyllan. Vi hade naturligtvis hjärtat i halsgropen när de var nära kanten, men det verkade inte vara någon fara.

Fika

Vi människor satte oss att fika, för att kissekatterna inte skulle känna sig jagade, medan de fortsatte sin rundtur på övervåningen. Vi skickade ut barnen på rekognosering lite då och då för att veta vad de sysslade med. De kröp under, upp på, gick bakom och nosade på allt!

Ägarintyg

Slutligen togs dokumenten fram för underskrift. Det var vaccinationspapper, ägarbyte och stamtavlor. Eftersom vi köpte två katter så blev det ju dubbelt upp med papper.
I fredags kväll ringde en kvinna från Agria försäkringar och vi kom överens om att vi skulle ta över uppfödarens försäkring på katterna. En mycket tillmötesgående och engagerad kvinna.

Avsked

Efter ett par tre timmar var det dags för uppfödaren med familj att säga adjö. Uppmaningar om att skicka bilder och att hålla kontakten utlovades. De skulle vidare för att träffa sonen som studerar på KTH.
Efter all uppståndelse började våra katter bli lite trötta och ärlig talat vi också.

Tupplur

Våra katter Radagast (Eldon) och Bombadill (Elton) hittade snart till vår sköna dubbelsäng och lade sig mellan kuddarna vi har där.
Efter att vi noggrant städat undan och diskat efter fikat lade vi oss mycket försiktigt tillsammans med dem på varsin sida i sängen med dem mellan oss. Aldrig har vi väl legat så stilla och stelt men vi kände oss mycket nöjda att få ligga där tillsammans med dem. Efter en halvtimme klev vi upp, men kissemissarna var inte alls intresserade av att vakna, utan snusade skönt vidare.
Radagast verkar ha en härlig sovstil. Han låg lite vriden på rygg och mot en av kuddarna. Bombadill är lite mer vaksam, men verkade somna han också. Slutligen låg de tätt tillsammans.

Kattgodis

När killarna slutligen vaknade och hade lockats att leka igen, försökte vi få dem till vatten- och matskålarna, men de ville bara inte ha. Vi fortsatte att leka i flera omgångar och de tog fler tupplurar. Slutligen kom vi på att vi kunde ge dem lite kattgodis i form av hårda kycklingbitar. Det gjorde susen, efter två bitar var så gick de raka vägen till matskålarna och åt och drack. Mycket märkligt!
Vi gratulerade oss själva naturligtvis till att vi lyckades med detta. Kanske fick det upp aptiten eller något?!!

Stolt familj med katt

Det har skett en stor förändring i vår familj med att skaffa katt, men det har verkligen blivit positivt. Vi är mycket glada och vill göra allt för dessa små killar. De ger oss mycket skratt och glädje med sina upptåg och det är en härlig känsla att få ta hand om dessa även om det innebär ansvar. Vi leker med dem med våra egentillverkade leksaker, en av fjäderleksakerna är verkligen en fullträff, och ser till att båda får lika mycket uppmärksamhet. Vi låter dem vila när de vill och "smyger runt på tå" för att inte skrämma dem. 

Videos

På filmerna kan ni se hur de anpassar sig i vårt hem!


Helene

Inga kommentarer: